Avagy sós hajdinapalacsinta tonhalsalátával. Köszönjük a receptet Pató Diánának, aki mellesleg a Di’Art oldalt is szerkeszti! Mazsolázzatok szemezgessetek.

Hozzávalók a palacsintához:
12 dkg hajdina liszt
3 dkg tápióka/kukorica keményítő
csipet só
2 db tojás
kb. 4 dl víz
kókuszzsír/olaj a serpenyő kikenéséhez

Palacsinta elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, palacsintatészta sűrűségű állagot kell elérni. Fél óráig állni hagyjuk. Ha ezek után sűrűnek éreznénk, óvatosan higíthatjuk még vízzel. Zsiradékkal kikent palacsintasütőben megsütjük. Törékenyebb ez a fajta palacsinta mint a hagyományos de óvatosan meg lehet fordítani!

Hozzávalók a tonhalsalátához:
fél jégsaláta
fél kígyóuborka
2 db hónapos retek
1 db lilahagyma
1 db kápia paprika
1 db oliva olajos tonhal konzerv
1 evőkanál (cukormentes) mustár
csipet só

Tonhalsaláta elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Utána megtöltjük a hajdina palacsintákat.

Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
12 dkg hajdina liszt 90 423
3 dkg tápióka/kukorica keményítő 25,5 105
2 db tojás 1,9 152
fél jégsaláta 5,4 27
fél kígyóuborka 3,6 15
2 db hónapos retek 0,3 1
1 db lilahagyma 9,9 44
1 db kápia paprika 7,5 32
1 db oliva olajos tonhal konzerv (160g)  0 360
1 evőkanál (cukormentes) mustár  1,2 18
 Összesen: (7db)  145,3  1177
 1 darab palacsintában töltelékkel:  20,75  168
Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Minden hónap első hétvégéjén egy Frenetic márkájú fitness trikót ajándékozunk egy szerencsés receptbeküldőnek. Csak azok nyerhetnek, akiknek a receptjei megfelelnek az alapelveinknek. Nincs drága alapanyag, tartalmaz megfelelő mennyiségű szénhidrátot és beilleszthető egy 150-180 grammos CH diétába. Beküldési határidő minden hónap utolsó napja.

Receptet küldök