Hozzávalók:

1 kg teljes kiőrlésű tönköly liszt

1 nagy pohár tejföl

350 g Rama sütőmargarin

15 dkg reszelt sajt

1 db élesztő

1,5 dl tej

1 evőkanál kókuszzsír

1 evőkanál só

Elkészítés:

1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt

2. Elmorzoljuk a zsiradékot a liszttel

3. Az összemorzsolt lisztnek a közepébe beleborítjuk a tejfölt, egy egész tojást + 2 tojás sárgáját és összegyúrjuk

4. Meleg helyen 2 párna között pihentetjük 1 órát, majd 1 óra múlva átgyúrjuk és visszarakjuk még 1 órára pihenni

5. Második pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, bevagdossuk a tetejét rácsos mintázatúra, pogácsa szaggatóval (4 cm átmérőjű) kiszaggatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal

6. 175 fokon légkeveréses sütőbe 20 percig sütjük

Az egész adagból 137 db pogácsa jött ki, egy darab 43 kcal és 4,2 g szénhidrátot tartalmaz