Valami újdonságra vágytam, de a “gyúrós” étrendemet sem akartam felborítani! Remélem átmegy a főztöm az edzőmnél:) Ez 4 nagyon emberséges adag lett!

Hozzávalók:

  • 370g (ennyi volt egy fej) brokkoli
  • 200g zöldségmix/répa, fehérrépa, borsó (Fagyasztott csomag volt itthon. nyilván amit csak lehet frissből oldjatok meg)
  • 400g csirkemell
  • 100g reszelt mozzarella
  • 200ml tejszín
  • 1 pohár neatúr joghurt

Elkészítés:

  • Sós vízben előpároljuk a zöldséget. Olyan éppen roppanósra.
  • Közben a csirkemellett is felfobjuk kis sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezve nagyon kevés olajon. Amikor szép fehérre megkapattuk minden oldalát fél dl vízzel fedő alatt fuhára főzzük és hagyjuk elfőni a vizet róla.
  • Majd a tejszínt egy pohár joghurttal, 50g sajttal, 4-5 gerizd fokhagymával összemelegítjük.
  • Mindeközben a 60 g hajdinát kevés sóval megfőzzuk.
  • Amikor minden hozzávalót előkészítettünk összekeverjük a hajdinát, a húsz, és óvatosan a zöldségeket. Ezt elterítjük egy jénaiban és ráöntjük a sajtos joghurtos tejszínes szószunkat. A tetejére rászórjuk a maradék sajtot és 15-20 perc alatt közepes lángon összesütjük ( amíg el nem kezd megpirulni a sajt) a sütőben.

Képernyőfotó 2015-02-08 - 20.06.03

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.

A táblázathoz a kalóriaguru.hu adatbázisa van felhasználva.

Tehát 1 adag 394 Kal/28g CH