Carbona. Nem tészta!

PCO-s, inzulinrezisztens, diabéteszes vagy? Tartanod kell egy szénhidrát diétát? Elmegy a kedved mert nem tudod, mikor mit egyél és túl drága recepteket találsz? A Carbonara.hu segít neked hogy ne legyen kínszenvedés a diéta.

 

Üdvözöllek Kedves Sorstársam!

Én is csak egy PCO-s vagyok, akit IR-el is kezelnek. Megkaptam a megfelelő utasításokat a dietetikustól. 150g CH/nap, 5-6 étkezésre lebontva. Kaptam egy CH táblázatot, de mi a francot csináljak vele?! Mivel már korábban egyszer nekifogtam egy low-carb diétának, tudtam, hogy pokol vár rám. Nem is az ételek miatt, – azzal nyugtatom magam, hogy ha 3 óránként enni kell, akkor lehetetlen éhenhalni – hanem a MIT EGYEK? MIKOR? kérdések felemésztettek.

Próbálkoztam leegyszerűsíteni az életemet, mondván rendelek szépen Norbi bácsitól, viszont arra a gatyám is rámenne. Bár lustaságom győzött egyszer a bukszám felett és egy heti menüt kipróbáltam, félórával az étkezés után éhen akartam halni. Na miért?.. ezt árulta el a dietetikus néni:  nincs benne annyi szénhidtát, amennyi kellene. És valljuk be, hogy ami elő van írva, azt meg kell enni! Főleg ha még gyógyszeres kezelést is kapsz, mert igen rosszul lesz az ember. Behipózni nem szerencsés sem a munkahelyen, sem a buszon. Na ugye!
Kipróbáltam Lacibácsi zöld dobozait is, mert lusta vagyok főzőcskézni, és roppantul megörültem amikor láttam, hogy a szénhidrát mennyisége is fel van tüntetve az étlapon. Ehetetlen volt és amúgy is csak egy étkezést váltanék ki a hatból.

Irány Google barátom ötleteket gyűjteni. Nagy elkeseredésemre rengeteg low-carb receptet találtam, ami annyira alacsony szénhidrát tartalmú, hogy szinte nincs is benne, ellenben kalóriatartalma egy hízókúrához is elég lenne.
Második csalódásom a méregdrága paleo és szénhidrátcsökkentett kiegészítőkböl összerakott több ezer forintos egy falat kaják.

Nyomoztam tízórai, uzsi, vacsi és pótvacsi után is kevés sikerrel. Azt vártam, hogy találok egy oldalt, ahol étkezésekre bontva találok receptötleteket. Nem találtam, ezért jött létre a Carbonara.hu.

Segíts Te is, hogy bővüljön az oldal és mindenki megtalálhassa a kedvére való, pénztárcájához illő receptet.

Receptet küldök

Nyerj egy fitness tikót egy receptért cserébe!

Minden hónap első hétvégéjén egy Frenetic márkájú fitness trikót ajándékozunk egy szerencsés receptbeküldőnek. Csak azok nyerhetnek, akiknek a receptjei megfelelnek az alapelveinknek. Nincs drága alapanyag, tartalmaz megfelelő mennyiségű szénhidrátot és beilleszthető egy 150-180 grammos CH diétába. Beküldési határidő minden hónap utolsó napja.

Receptet küldök

 

A felkerült receptek kalória és szénhidrát értéküket a kaloriaguru alkalmazással számoljuk ki.

Update: 2014. márciusában kezdtem ezt az étrendet, életmódot követni. Jelenleg 14 kilóval vagyok kevesebb és a tegnapi kontroll vizsgálaton egy darab PCO cisztát sem találtak. Ami nem jelenti, hogy itt kész vége , lehet megint lángosozni. Még 10 kiló minusz a cél, és azt megtartani. Elmagyarázták, hogy a tünetek megszűnése ellenére a diétát életem végéig tartani kell, nehogy az inzulinrezisztenciára szedett gyógyszert az inzulin váltsa fel. 
Szóval várom az olyan lángos recepteket, amit mi is ehetünk.
2014.05.15