Nemrég pizzát készítettem, és szerettem volna olyan paradicsomos kenőléket rá, amitől nem ég a gyomrom és nem sűrített paradicsom, és nincs benne cukor. Itt találtam az eredeti olasz receptet, amiből a cukrot kihagyva tökéletes pizza feltét lett. A színéért, mármint hogy ilyen fakó, a lidl tehet, hiszen éretlen paradicsomot árulnak. Ha tehetitek, vegyetek őstermelőtől érett hazai ízű piros paradicsomt. Az íze mondjuk feledteti a színét:)

Íme, a carbonara verzió:

Hozzávalók:
3 db paradicsom
1/2 vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
1/2 ek bazsalikom
1,5 ek oliva olaj
só, oregano, bors

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kicsi olajon.
  2. A paradicsomokat meghámozzuk, apróra vágjuk és a fűszerekkel együtt a hagymával együtt puhára főzzük.
  3. Addig főzzük, amíg a leve teljesen el nem fő.
  4. Az egészet vagy botmixerrel, vagy turmixgéppel összeturmixoljuk.
Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
3 db paradicsom 7,4 74
1/2 vörös hagyma 0 0
4 gerizd fokhagyma 4 18
1,5 ek oliva olaj 0 90
Összesen: 11,4 182

Kb 10 evőkanálnyi lett belőle. Így egy evőkanálra jut 1,1 g CH. Feltéteknél így lehet vele számolni.

 

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Minden hónap első hétvégéjén egy Frenetic márkájú fitness trikót ajándékozunk egy szerencsés receptbeküldőnek. Csak azok nyerhetnek, akiknek a receptjei megfelelnek az alapelveinknek. Nincs drága alapanyag, tartalmaz megfelelő mennyiségű szénhidrátot és beilleszthető egy 150-180 grammos CH diétába. Beküldési határidő minden hónap utolsó napja.

Receptet küldök