Most hogy “gyúrni” járok ugye elég sok csirkét kellene megenni, de nagyon unom, így keresem a lehetőséget, hogy megbolondítsam. Ma ezt találtam csirkeügyben. 

Hozzávalók

  • 400 g csirkemell apróra vágva
  • 100 g  kukoricakeményítő
  • 100 g bögre rizsliszt
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Narancsos  mártáshoz: 

  • 1 ½ bögre gyömbéres narancs szósz (Leírás lentebb) Ehhez legyen otthon: 2 db narancs és pár szelet gyömbér és fahéj.
  • 1 ½ teáskanál  fokhagyma por
  • ½ teáskanál őrölt pirospaprika
  • ½ teáskanál olivaolaj
  • 1 ½ teáskanál szójaszósz
  • számmag és az apróra vágott zöldhagyma díszítésnek.

 

Elkészítés

Gyömbéres narancs szósz:

Az egyik narancsot felkockázzuk, amennyire tudjuk, fehér hártyáit leszedjük. A másik narancs levét alaposan kinyomjuk. Turmixgépbe helyezzük a levet, a narancskockákat, a pár szelet gyömbért (ízlés szerint adagoljuk ennek mennyiségét) és egy kis fahéjat. Összeturmixoljuk és egy kis lábosban felforraljuk. Ezután takarékláng felett negyedórát főzzük, hogy sűrűsödjön be. Kb. a felére redukálódik. És kész. Melegen is, hidegen is fogyasztható. Forrás:

Bunda:

  1. Verd fel a tojásokat egy tálba, egy másik lapos tálba keverjük össze a rizslisztet a kukorica keményítővel.
  2. Forgasd a csirkefalatkákat a tojásba, majd a lisztbe. A bebundázott csirkefalatkákat dobd forró olajba.
  3. Egy másik tárba melegítsük fel a narancsos mártás összetevőit. Amikor aranybarnára sültek a bundázott csirkék, csöpogtessük le, majd forgassuk bele a narancsos szószba.
  4. Tegyük egy tálba és szórjuk meg szezám maggal és apróra vágott zöldhagymával.

Bízzunk benne, hogy a bunda nem veszi föl az összes lisztet é keményítőt így számolni csak 50-50 grammal fogok. Ha ezt szépen 4 részre osztom, mert egy evésre max 100g csirkemellet eszek meg, nagyszerű szám jön ki: 233 Kal / 28g CH 

E mellé bátran fogyasztható zöldségköret, vagy minimális barnarizs, hajdina..stb.

Képernyőfotó 2015-02-27 - 21.42.45

 *az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát. 

A táblázathoz a kalóriaguru oldalt használtam.

 

Forrás1

Forrás2