Tegnap felfedeztem a fagyasztóban egy zacskó meggyet. Valami mákos meggyes sütit kerestem. Legnagyobb meglepetésemre találtam egy meggyes-almás-mákos, liszt és tejmentes zseniális sütit. Mivel a kapcsos tortaformám a barátnőmnél maradt, így egy laposabba tettem,ami mind szénhidrátban, mind kalóriában jobban oszlik el mint a giga adag. Ehhez viszont az arányok a következők:

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 2 db közepes alma
  • 10 dkg mák
  • 4dkg nyírfacukor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 25 dkg magozott meggy

Tetejéhez:

  • 2,5 dkg nyírfacukor
  • 2 tojás hehérje

Elkészítés:

  1. 5 db tojás fehérjét a 4 dkg nyírfacukorral keményre felverni.
  2. Almát lereszelni. Tojás sárgáját, az almát és a meggyet összekeverni.
  3. Mákot a szódabikarbónával összekeverni.
  4. Fokozatosan a habhoz keverni, majd ezt egy laposabb tortaformába önteni.
  5. kb 25-30 percig sütni előmelegített 180 fokos sütőbe. Közbe felverjük a ttejéhez a tojásfehérjét a nyírfacukorral.
  6. 25-30 perc sütés után kivesszük. Villával ellenőrízzük, hogy megsült-e a közepe. Rásimítjuk a felvert tojáshabot és visszarakjuk 5-10 percre, hogy rásüljön.

Szomszéd nénit idézve: “Reggel el akartam kérni a múltheti barna süti receptjét, eddig az volt a legfinomabb, de tudod mit?! Ezt iírd le nekem!Ez a legjobb!” – Marika néni

Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
5 db tojás 4,8 379
2 db közepes alma 41,4 156
10 dkg mák 24 526
6,5 dkg nyírfacukor 65 156
25 dkg magozott meggy 30,3 125
3 db tojás fehérje 0,7 48
Összesen (12 szelet): 166,2 1390
1 szeletben: 13,8 115

 

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök