Köszönjük Klaudiának a receptet. Sajnálom, hogy ennyit ültem rajta:)

Hozzávalók (8 darabhoz)

  • 25-30 dkg apróra vágott lilakáposzta
  • 1 tojás
  • 6 ek zabpehelyliszt
  • 4 ek natúr joghurt (én laktózmentesset használok)
  • 2 gerezd zúzott fogkhagyma
  • kömény
  • római kömény


A káposztát összekeverem egy kicsi köménnyel, római köménnyel, sóval és a fokhagymával és egy kicsit állni hagyom. Utána hozzákeverek 1 tojást, és a zablisztet. A fasírtnak kicsit lágynak tűnő masszát sütőpapírra kanalazom és 180 fokon mérettől függően 20-30 perc alatt készre sütöm.
Az ötlet innen származik, de a receptem sokban eltér:)

Hozzávalók Szénhidrát Kalória
30 dkg lilakáposzta 21 93
1 tojás 1 76
6 ek (12 dkg) zabpehelyliszt 83 472
4 ek (250g) natúr joghurt 9,8 148
Összesen:(8db) 114,8 789
1 fasirtban 14,3 98,6

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.