Egy kis gyors wok csirke , amiben a legzseniálisabb, hogy a tésztát cukkinivel helyettesítjük. 

Hozzávalók:

2 közepes cukkini, a végei levágva
1 teáskanál növényiolaj
170g  csirkemell, vágjuk apró darabokra
só, őrölt fekete bors, ízlés szerint
1/2 piros kaliforniai paprika, vágjuk apró darabokra
1 teáskanál szezámolaj, oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
2 evőkanál zúzott száraz pörkölt földimogyoró
2 evőkanál vékonyra szeletelt hagyma

A mártáshoz:

1 1/2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál balzsamecet
1/2 evőkanál chili paszta (vagy ízlés szerint)
2 tk xilit v. elitrit
2 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:

Vágd a cukkinit a hosszú spagetti-szerű csíkokra. Erre tudsz használni zöldség spirálozót, vagy egyszerűen a krumplihámozóval vékony csíkokra vágod.

Egy kis tálban, habverővel összekevered a szójaszósz, balzsamecet, kis vizet, chili szószt, a cukor helyettesítőt és a kukoricakeményítő, majd tedd félre.

Fűszerezd a csirkét sóval és borssal, ízlés szerint. Melegíts olajat egy nagy, mély teflon serpenyőben vagy wokban. Add hozzá a csirkét és pirítotsd meg. Süsd kb 4-5 percig.

Vedd le a lángot és add hozzá a szezámolajat, fokhagymát és a gyömbért, és főzzük, amíg illatos nem lesz, körülbelül 30 másodpercig.

Adjuk hozzá a paprikát, keverjük a szójaszósz keverékbe, és forraljuk fel. Majd vedd le a lángot és pároljd, amíg besűrűsödik és a forrald 1-2 percig.

Keverje hozzá a cukkinit tésztát és főzzd körülbelül két percig, amíg csak a párolódik, és összekeverjük a mártással. Ha úgy tűnik, száraz, ne aggódj a cukkinit ad majd nedvességet a mártáshoz. Forrald össze és kész.

Szedjük 2 tálba, majd szórjuk meg az összetört mogyoróval és a vékonyra szeletelt hagymával.

 

Kalória: 277 • Zsír: 12 g • Fehérje: 24 g • Szénhidrát: 21 g