Máté Noéminek köszönjük a receptet, és külön köszönöm a facebookon írt kedves sorait:) Ezt meg kell csinálni a héten!

Hozzávalók:
20 g köles
80 g túró (zsírszegény túróval számolok a kalóriánál)
10 g eritrit
40 g málna

Elkészítés:

A kölest majdnem kétszeres vízben megfőzzük. Eredetileg elég lenne másfélszeres mennyiségű vízben megfőzni, de én így jobban szeretem, mert később – ha van türelmünk állni hagyni – jobban összeérnek az ízek. Miközben a köles fő, elkészítjük a túrókrémet, ami tulajdonképpen semmi más, mint túró édesítővel. A nagyon alacsony zsírtartalmú túrónál ez könnyedén megy, de ha “normál” túrót választunk, akkor érdemes lehet tejföllel/joghurttal/vízzel (kb 1 evőkanál) hígítani a könnyen keverhetőség kedvéért.
Amikor a köles megfőtt, a tányérban összekeverjük a túróval és ideális esetben egy félórát, órát állni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Gyümölccsel szoktam fogyasztani. Most csak a 40 grammokra adagolt, “díszítésre” szánt málnát vettem ki a mélyhűtőből, de szederrel is nagyon finom.

Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
20 g köles 13,8 70
80 g túró 3,4 75
10 g eritrit 0 0
40 g málna 4,8 21
Összesen: 22 166

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök