Van az úgy, hogy a nasi azonnal kell! Szerintem ezt nem kell magyarázni senkinek. Az ilyen süti feltétele, hogy gyors is legyen és a napi étkezések közzé be lehessen csúsztatni,(legfőképpen legyen nagyon szénhidrátszegény, az lenne a legjobb, ha nem is lenne benne) legyen hozzá otthon alapanyag és tényleg azonnal ehető legyen!

Megint nem én találtam fel a spanyol viaszt. Volt itthon túró, és gondoltam abból kellene valami desszertet varázsolni. 1 perc guglizás után rájöttem, hogy a túrógolyó számtalan formálya szóba jöhet erre az esetre, amit sorba ki is fogok próbálni. De elsőre ez tetszett meg, és bevallom le is lettem nyűgözve. Megettem 2 golyót és az édességmánia rohamom is elmúlt.

Hozzávalók:

250g zsírszegény túró
100g kókuszreszelék
100g cukorhelyettesítő (elitrit)
1/2 citrom haja reszelve

 

Elkészítés:

  1. A túrót az elitrittel(jobb ha porrá van darálva), és a kókuszreszelékkel egy tálba tesszük és a tetejére reszelünk egy fél citrom haját.
  2. Az egész masszát villával jól összenyomkodjuk és elkeverjük.
  3. Kellene állni hagyni 10 percet, mindenhol ezt olvastam, de én nem pihentettem, nekem azonnal kellett az édesség.
  4. Kis golyókat formáltam és kókuszreszelékbe beleforgattam. Összesen 15db lett, most pihennek a hűtőbe. Máramelyiket nem ettem meg:)
Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
250g zsírszegény túró 10,5 235
100g kókuszreszelék 23,6 660
100g cukorhelyettesítő (elitrit) 0 0
Összesen (15 db): 34,1 895
1 db kókuszos túrógolyó 2 60

Laktóz érzékenyeknek: A túró helyett totut használva az eredmény ugyanez. Totut házilag is elkészítheted, bár így a 10 perces golyók időben elcsúsznak kicsit.

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök