Egy kis alacsony szénhidrát tartalmú kelkáposzta krémleves Emese IR receptjei közül.

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta 175 kcal / 21,5 ch
1 fej vörös hagyma  44 kcal / 9 ch
1 gerezd fokhagyma
só, bors
ételízesítő keverék ( bio )
2dl főző tejszín 234 kcal/ 8ch
1 evőkanál olíva olaj  106 kcal / 0 ch
Elkészítés:
Az olíva olajon megfonnyasztottam a vörös hagymát, amit előzőleg megpucoltam és felkockáztam. A kelkáposzta leveleit megmostam és csíkokra felvágtam. A hagymára rádobjuk a kelkáposztát és annyi vízzel felengedjük, amíg ellepi. Fűszerezzük . Fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult hozzáöntjük a tejszínt és alaposan össze turmixoljuk. Petrezselyemmel díszíthetjük. Nagyon kellemes finom leves lesz belőle. A gyerekeknek is nagyon ízlett pedig elsőre meg sem akarták kóstolni aztán repetáztak!
Az egész adag (ami 6 tányér) így : 559 kcal/ 38,5 ch
1 tányér levesben: 93 kcal/6,5 ch
*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.
Pirított kenyérkockákkal emelhetünk a ch szinten :)
Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök