Na megint sikerült mindent összedobálni ami itthon volt és ezzel kreálni valami újdonságot. Rakott gombát szerettem volna, de valahogy úgy mintha friatta lenne. így lett ez gombás frakotta!

Hozzávalók:

  • 125 g előfőzött barna rizs
  • 500 g csiperke gomba
  • 2 kis fej vörös hagyma
  • 20 dkg trapista sajt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 5 dkg bacon
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma, paprika ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon.
  2. A lepucolt gombákat apróra daraboljuk, majd a hagymára tesszük.
  3. Befűszerezzük (só, bors, paprika, fokhagyma) és egy fél pohár vízzel felöntjük. A gomba is fog engedni egy kis levet, ennek a nagy részét elfőzzük.
  4. Miközben fő a gomba, feltesszük főni a rizst is. Ha ügyesen csináljuk egyszerre lesznek kész.
  5. Egy lapos tepsibe, vagy jénai aljába beleterítünk 4-5 szelet bacont. Majd a főtt rizst elterítjük. Ráborítjuk a bombapörit.
  6. Egy tálba belereszelünk 15 dkg sajtot, rütünk 4 db tojást és beleöntünk 2 dl tejet. Ezt összekeverjük, és beleborítjuk a jénainkba.
  7. A maradék 5 dkg sajtot a tetejére reszeljük.
  8. Közepes-alacsony (nekem a retró gáztűzhelyen 4-es) lángon 40 percig sütjük.
  9. Melegen tálaljuk.
Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
125 g előfőzött barna rizs 95,3 453
500 g csiperke gomba 16,5 195
2 kis fej vörös hagyma 13 56
20 dkg trapista sajt 3,6 682
4 db tojás 3,8 303
2 dl tej 9,2 88
5 dkg bacon 0 259
Összesen: (6) 141,4 2036
1 adagban: 23,5 339

 

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.
Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök