Köszönjük Di’ART Diána az újab receptet:) Ezúttal a lisztérzékenyek is élveszhetik a desszertet.

Azért az milyen érzés, hogy este 10-kor utóvacsira 2 muffint benyomhatsz?Merthogy nincs benne semmi gyors felszívódású és sem szénhidrátban, sem kalóriában nem magasak az értékek.  Mindig is mondtam, hogy szönyű ez az élet(mód)!

Hozzávalók:
15 dkg darált dió
12 dkg hajdina liszt
10 dkg barna rizsliszt
egy teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
12 dkg rizs szirup/eritrit/nyírfacukor/stevia
0,5 dl kókuszzsír/olaj
2,5 dl víz
Elkészítés:
Ezeket összekeverni és muffin papírokba töltve megsütni. 10 percig magasabb hőfokon (250 fok) majd 15 percig alacsonyabban (200 fok). Lehet dúsítani darált dióval, mandulával. A lisztet le lehet cserélni teljes kiőrlésű tönkölylisztre csak nekem a gluténmentességet is figyelembe kell vennem, többnyire olyan recepteket készítek.
Rizsszirup helyett eritritet/steviat/nyírfacukrot is lehet bele tenni. A rizsszirup szénhidrát tartalmát tekintve azonos a mézzel.
Ebből a mennyiségből 43 db muffin lett a kisebb méretből, nem a hagyományos muffin formából.
Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
15 dkg darált dió 20,5 981
12 dkg hajdina liszt 85,6 409
10 dkg barna rizsliszt 79 360
1 db tojás 1 76
12 dkg rizs szirup/eritrit/nyírfacukor/stevia(elitrittel számolva) 0 0
0,5 dl kókuszzsír/olaj 0 415
Összesen (43 db): 186 2241
1 db gluténmentes diós muffinban: 4,3 52
Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Minden hónap első hétvégéjén egy Frenetic márkájú fitness trikót ajándékozunk egy szerencsés receptbeküldőnek. Csak azok nyerhetnek, akiknek a receptjei megfelelnek az alapelveinknek. Nincs drága alapanyag, tartalmaz megfelelő mennyiségű szénhidrátot és beilleszthető egy 150-180 grammos CH diétába. Beküldési határidő minden hónap utolsó napja.

Receptet küldök