REGGELI

GRÁNÁTALMÁS “PUDING” LENMAGGAL

Hozzávalók
1/2 mangó, fagyasztott, apróra felkockázott
2 evőkanál chia mag
1 pohár joghurt
1 teáskanál nyírfacukor
1/8 teáskanál vanília kivonat
csipet só
2 evőkanál pisztácia, apróra vágva

Elkészítés
Mindent összedarálunk a turmixgépünkbe pár szem pisztácia és áfonya kivételével. Majd beletesszük egy kis befőttesüvegbe, és a maradék pár szemet díszítésnek a tetejére rakjuk.

TÍZÓRAI

½ uborka és 1 közepes sárgarépa csíkokra vágva

EBÉD

RUKKOLA SALÁTA ZÖLDBABBAL ÉS LAZAC DIJONI DRESSZINGGEL

Hozzávalók

  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1/8 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 marék rukkola, mossuk és szárítjuk
  • 1 csésze párolt zöldbab (maradék előző vacsora)
  • 4 dkg lazac a nőknek; 6 dkg lazac férfiak, hideg (pénteki vacsora maradéka)

Elkészítés

  1. Dresszing: Egy közepes keverő tálba habverővel kikavarjuk a mustárt, citromlét, apróra vágott petrezselymet, sót és borsot. Lassan csöpögtetve add hozzá az oliva olajat és keverd tovább még 30 mp-ig.
  2. Zöld: Tedd a rukkolát egy a nagy keverő tálba, majd a tetejére a zöldbabot.
  3. Lazac feltét: Tedd a tegnapi maradék elősütött lazacot egy kis keverő tálba, és villával törd szét, hogy olyan hatása legyen, mint a tonhalsalátának.
  4. Ezeket egymásra téve kész a salátá. Ha nem frissen készíted, külön tárold, és csak a tálalás előtt rekd össze a salátát.

 

UZSONNA

GRÁNÁTALMA PISZTÁCIÁVAL

100 g gránátalma, 2 evőkanál pisztácia.

 

VACSORA

CSILIS BABOS CUKKINI

(2 adag) Most fogyasztod ellafelét, a másik felét lefagyasztod és jövőhéten eszed meg.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj, osztva
  • 1 közepes sárga hagyma, vágott ¼-es kockákra
  • 1/4 teáskanál kóser só
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma, darált
  • 2 szár zeller, vékonyra szeletelve
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika, vágott 1/4-inch kockákra
  • kis maroknyi petrezselyem szára
  • 1 csésze fekete bab, öblíteni és lecsepegtetett
  • 1 nagy kockára vágott paradicsom
  • 1/2 csésze zsírmentes natúr joghurt
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1 kisebb hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/2 cukkini (elvileg van a hűtődben még egy fél)

Elkészítés

  1. Reméljük tegnap nem felejtetted el beáztatni a babot.
  2. Melegíts 2 teáskanál olíva olajat egy közepes serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a hagymát, sót, borsot és főzzd kevergetve amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és paprikát, és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Kösd a petrezselyem szárat egy cskorba, így könnyebben ki tudod venni a végén. Rakd a serpenyődbe a petrezselymet, babot és egy paradicsomot. Forrás után 30 percig főzzük. majd alacsony hőfokon további 15 percig pároljuk. Dobja ki a petrezselyem szára tálalás előtt. Rakd bele a paprikát.
  4. Miközben a chili bab fő előkészítjük a joghurtot: Egy kis keverő tálban keverjük össze a antúr joghurtot, paprikát, és egy csipet sót.
  5. Miután elkészítette a joghurt,zöldség hámozóval vágd a cukkinit vékony szalagot. Melegítsük fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a cukkini szalagokat, egy csipet sót, és borsot.
  6. Főzzük amíg a cukkini megpuhul, de még al dente, kb 2 perc. Tegyük át egy kis tányér és tálaljuk a chilis bab mellé.
  7. Tálalás: Az eljára tesszük a csilis babot, majd rátesszük a cukkini szalagokat és a joghurt mártást.
  8. Egy gyors pirított egy nagyon forró serpenyőben, a szalagok jelentősen zsugorodik, és a barna egy kicsit.