REGGELI

3_reggeli

ÁFONYÁS JOGHURT PARFÉ

  1. Első réteg: Tegyél egy kisebb üvegtálba, vagy közepes befőttes üvegbe 1 doboz (150g) natúr joghurtot.
  2. Második réteg: Egy csésze (200 g) áfonya. (ha fagyasztottat sikerült venned, előtte este vedd ki a fagyóból)
  3. Haradik réteg: Egy evőkanál mandula apróra vágva.

 

TÍZÓRAI

3_tizorai

LIME-OS AVOCADO

A tegnapról maradt  3/4 avokádó megpucoljuk a héjától, majd a tegnapi lime-os szósszel meglocsoljuk, megszórjuk egy csipet sóval és borssal.

 

EBÉD

3_ebed

ÁZSIAI CSIRKESALÁTA

Hozzávalók

  • 2 evőkanál lime dresszing (előző vacsiból maradt)
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • ½ fej kínai kel vékonyra szeletelve
  • 1 közepes sárgarépa reszelve
  • 2 evőkanál nyers mandula apróra vágva
  • 180 gr csirkemell (utolsó negyed)

Elkészítés

  1. Egy közepes keverő tálba habverővel keverd össze a lime szószt és a szójaszószt.
  2. Add hozzá a vékony csíkokra vágott kínai kelt, a reszelt sárgarépát, és az apróra vágott mandulát. Keverjük össze az egészet.
  3. Amíg a csirke még hideg szeleteljük vékonyra a húst és tegyük a saláta tetejére.

 

UZSONNA

3_uzsona copy

FORRÓCSOKI

1 bögre alacsony zsírtartalmú (ha tehetjük laktózmentes) tejet forraljunk fel és reszeljünk bele 1 kocka étcsokoládét. (minimum 70%-os kakaótartalmú)

VACSORA

3_VACSORA

LENCSÉS KARFIOL STEAK

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • per espetón level a tálaláshoz
  • 1 csésze főtt lencse (recept alább)
  • 3-4 gerizd fokhagyma
  • bazsalikom fűszer

Elkészítés:

  1. Egy nagy serpenyőbe melegítsd meg az oliva olajat.
  2. Vágd a karfiolt ketté és a közepéből a legnagyobb részből egy egy újnyi szeletet úgy, hogy ha lehet ne essenek szét a virágok. A leeső darabokat is le fogjuk sütni és elrakjuk a csütörtöki reggelihez.
  3. Tedd a serpenyőbe középre a két nagy virágot, (steak-et) és mellé szórd az apraját. nyugodtan apróra szedheted, mert ezek mennek bele a holnap reggeli omlettbe.
  4. Sózd meg, borsozd meg, szórj rá egy kis bzsalikomot és fokhagymatörővel összenyomott fokhagymákkal kend meg.
  5. Boríts ala 1 dl vizet, és dobj rá egy fedőt, hogy tudjon puhulni. Amikor megpuhult, a fedőt leveszed és elkezded hagyni pirulni.
  6. Majd megfordítod a nagy virágokat óvatosan, hogy ne essenek szét és lepirítod a másik oldalát is. Közbe figyelj, hogy a kicsik is egyenletesen piruljanak.
  7. A kicsiket elrakod holnap reggelire, a nagyot pedig a lencsére tálalod.

LENCSE

Hozávalók: (2 adag: ⅓-át ma eszed a lencsének a többit tedd el csütörtök ebédre és vacsorára)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma apróra vágova
  • 2 gerezd fokhagyma  apróra vágova
  • 1 teáskanál paprika
  • 1,5 csésze víz
  • 3/4 csésze száraz lencse áztatva
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál nyírfacukor

Elkészítés

  1. Egy közepes serpenyőbe fedő alatt melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sűrű kevergetés mellett főzzük puhára.
  2. Adjuk hozzá a paprikát, a lencsét, vízet és 1 evőkanál szójaszószt, majd ezt forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük alacsonyra a lángot és fedjük le az edényt majd főzzük időnként megkeverve 45-55 percig, amíg a lencse megpuhul.
  3. Vedd le az edényt a tűzről, és hagyd, hogy a lencse pihenjen fedő alatt még 10 percig. Keverje hozzá a maradék 1 evőkanál szójaszószt, almaecetet, és nyírfacukrot.

 

NAPI KALÓRIATÁBLÁZAT

ecc 3

 (A táblázathoz a kalóriaguru.hu oldalt használtam. Az értékek eltérhetnek az alapanyagok méretbeli különbségei miatt.)

160 GRAMMOS DIÉTÁBAN A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGET A ZÖDSÉGEK MENNYISÉGÉNEK NÖVELÉSÉVEL TUDOD ELÉRNI. CSAK KENYERET NE HASZNÁLJ, MÉG HA TELJES KIŐRLÉSŰ AKKOR SE! MARADJ PÁR HÉTRE GLUTÉN MENTES!

TAPASZTALATOK

Nagysezrűen érzem magam, napok óta megszűnt az a krónikus izzadásom amire egy éve nincs magyarázat. Azt hiszem maradok glutén mentes! 

Többen kérdezitek, hogy ennyi kaja valóban elég-e. Igen én ezekhez az adagokhoz vagyok szokva. Amióta életmódot váltok ez a mennyiségem. Ezzel símán feltekerek a Szemlő-hegyre. És ne felejtsük el, hogy azért én még próbálok fogyni is. 

Persze van aki ettől falnak megy. pl Andi teljesen ki van borulva, hogy éhezik. Pedig ennek az a lényege, hogy ne éhezz!!! Egyél annyit hogy lakjál jól, csak tartsd be a szabályokat: NO glutén! Pótolhatod a salátákba a szénhidrátodat barnarizzsel, hajdinával, lencsével, vagy csak simán emelsz az alapanyagok mennyiségén. 

Nagyszerű észrevételünk volt ma: Ugye ez nem egy diéta, ez nem arról szól, hogy 2 hét alatt lefogysz és minden kipipálva, méregtelenítve vagyok és nem fog ki rakjtam semmi. Ez a program arról szól, hogy 2 hét alatt rávezet egy helyes étkezésre és megtanít kreatívan bánni a tiszta alapanyagokkal. A mai nap már szinte tök másokat eszünk. Holnap teljesen más dolog lesz a kajánk, mert hiába ugyanabból az alapból, a buzz feed-es 2 hetes menüből dolgozunk egyszerűen elkezdtünk kreatívkodni és átírni a recepteket. Ami azt jelenti igen gyorsan tanulunk:) 

M.