REGGELI

1_reggeli

CÉKLÁS DETOX SMOOTHIE

Hozávalók:

  • 1 db kicsi cékla megpucolva
  • 0,5 db alma
  • 1 közepes sárgarépa lepucolva
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint pár csepp citromlé

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

TÍZÓRAI

1_tizorai

RÉPACSÍKOK

Ehhez sem kell nagy főzéstudomány: 2 db közepes répát megpucolsz és guszta csíkokravágod. Reméljük elhoztad magaddal dolgozni így majszolhatod is.

EBÉD

1_ebed

CUKKINIS RUKKOLA SALÁTA

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj, osztva
  • 1 közepes lilahagyma (vöröshagyma is jó), vékonyra szeletelve
  • ½ cukkini zöldséghámozóval vékony csíkokra vágva
  • ⅛ teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 2 marék rukkola
  • 1 nagy paradicsom kockára vágva
  • 50 g feta, morzsolva
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál petrezselyem, durvára vágott
  • 2 nagy tojás a nők számára; 3 nagy tojás a férfiak

Elkészítés:

  1. Vágd apróra a hagymát és dinszteld meg az olajon.
  2. Egy fél cukkinit pucolj meg, majd zöldségpucolóval szeleteld vékony szalagokra.
  3. Egy közepes teflon serpenyőben, melegíts 2 teáskanál olívaolajat közepes melegre lángon, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt lilahagymát. 1 percig főzzük, amíg a hagyma kissé megpuhul.
  4. Add hozzá a cukkini szalagokat, beletesszük a sót és frissen őrölt borsot, és főzzük 2 percig, megforgatjuk időnként, amíg a spárga fő (legyen ropogós, nem puha). az így elkészült spárga keveréket egy közepes keverő tálba tesszük, majd adjuk hozzá a rukkolát, apróra vágott paradicsomot, fetát, citromlét, és a petrezselymet.
  5. Ugyanebben serpenyőben, a maradék meleg olívaolajon közepes lángon törkük fel a tojásokatszórjuk meg frissen őrölt borssal, és alacsony hőmérsékleten süssük meg. Tedd a a spárgasalátát egy tálba, tetejére a sült tojást.

UZSONNA

1_uzsonna

KÖRTE

1 db kisebb körtét kell megenni

VACSORA

1_vacsora

CSIRKEMELL KELKÁPOSZTA ÁGYON NARANCSOS DRESSZINGGEL

SÜLT CSIRLKEMELL  (4 adag)

Ma csak ¼ a csirkét eszel meg és a többit kedden vacsorára, szerdán ebédre, és csütörtökön vacsora.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell (körülbelül 0,5 kg) a nők számára; 3 csirkemell (körülbelül 0,75 kg) a férfiak
  • ½ teáskanál só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. Fél órával a főzés előtt, vedd ki csirkemellet a hűtőszekrényből, és szórd be őket sóval és borssal. Hagyja a fűszerezett csirkét a pulton, és hagyd szobahőmérsékleten 30 percig. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  2. Vigye a csirkemellet egy nagy karimájú tepsibe rácsra (ha nincs rács, akkor csak sorban a tepsibe sütőpapírra). Sült 15-18 percig, ellenőrízd egy csirkemellen 15 perc utána közepén elvágva. Ha nincs rózsaszín szín, a csirke kész. Amikor a csirke kész, hagyjuk pihenni egy vágódeszkán 15 percig.
  3. Vágj minden mellet félbe, így négy részed lett. Hagyja, hogy a csirke teljesen kihűlni, mielőtt hűtőbe teszed.

PÁROLT KELKÁPOSZTA

Az egyik felét a kelkáposztának ma este eszed, és a többit kedden ebédre. (2 adag)

Hozzávalók

  • 1 csokor kelkáposzta
  • 1/4 teáskanál só
  • víz

Elkészítés

Készítsd elő a kelkáposztát,a szálas bordát a levelek közepéről vágd ki, majd darabold csíkokra.

Egy nagyobb serpenyőben fedő alatt, forraljuk ½ bögre vizet sóval.

Lassú tűzön, add hozzá a kelkáposztát, fedjük le, és gőzöljük amíg kissé megfonnyad kb 3 percig.

Hűtsd le tárolás előtt. Legfeljebb 3 napig tárolhatod hűtőszekrényben légmentesen záródó tartályba.

HAJDINA (3 adag)

Főzz meg 1/2 bögre hajdinát, majd osztd el 3 részre. Meg fogod enni egy harmadát ma este, egy harmadát ebédre hétfőn, és egy harmadát csütörtök ebédre.

Hozzávalók

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ½ pohár száraz hajdina, öblítsd le ás csepegtetsd le egy szitán keresztül
  • 1 ½ csésze víz
  • ¼ teáskanál só

Előkészítés

  1. Egy közepes serpenyőbe fedéllel alatt, melegíts 1 teáskanál olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hajdinát és folyamatos keverés közben körülbelül egy percig melegítsd, amíg teljesen meg nem szárad és enyhén pirul.
  2. Felöntjük vízzel, sózzuk, és hogy a keveréket felforraljuk, majd forrás után a legalacsonyabb hőfokon fedél alatt még 15 percig főzzük. Majd még 5 percig hagyjuk a fedő alatt állni.
  3. Hagyjuk kihülni tárolás előtt.

NARANCSOS DRESSZING (körülbelül 1/4 csésze)

Ma fogsz használni  1 evőkanállal a vacsorára. Tedd el a többit kedd ebédre.

Hozzávalók

  • ½ nagy narancs leve (kb 2 evőkanál)
  • 1/2 evőkanál almaecet
  • ⅛ teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott

Elkészítés:

Kis tálba összekeverjük a narancsléevet, almaecetet, és a só. Lassan csöpögtetjük hozzá az olívaolajat miközben erőteljesen verjük habverővel. Habverővel további 30 másodpercig keverjük. Majd add hozzá az 1 gerezd zúzott fokhagymát.

NAPI KALÓRIATÁBLÁZAT

ecc 1 nap

 (A táblázathoz a kalóriaguru.hu oldalt használtam. Az értékek eltérhetnek az alapanyagok méretbeli különbségei miatt.)

160 GRAMMOS DIÉTÁBAN A SZÉNHIDRÁT MENNYISÉGET A ZÖDSÉGEK MENNYISÉGÉNEK NÖVELÉSÉVEL TUDOD ELÉRNI. CSAK KENYERET NE HASZNÁLJ, MÉG HA TELJES KIŐRLÉSŰ AKKOR SE! MARADJ PÁR HÉTRE GLUTÉN MENTES!

TAPASZTALATOK

 

ANDIÉKTÓL:

“Marcsim,

Első napi tapasztalatok: Imi nem ivott vizet. Amúgy is nehezen iszik (ez valami pasi dolog), és a reggeli smoothien és a reggeli teáján kívül nem ivott. Ez óriási fejfájáshoz vezetett, szóval a víz kiemelten fontos.

A vacsit elképesztően soknak találtam, pedig este 7kor jutottam odáig, mert előtte elmentem cardiozni. A tisztító kúra miatt nem akarok nagyon intenzív sportot, csak olyat, ami az izzadást elősegíti (jóga, cardio), és utána fel tudtam volna falni az ellipszis gépet is… de a vacsi kifogott rajtam. Csak a háromnegyede ment le: hajdina, csirke, káposzta, narancsos lötty. Imi nem kérte a löttyöt, több maradt nekem, én dupláztam :).

 A ma reggeloli turmixot imádtam, nyami, erre rá fogok szokni :) A nap kihívásának azt tartom így elöljáróban, hogy a délutáni narancs mennyire fog savasodást okozni nekem. Majd holnap megmondom, hogy tényleg ez volt-e a nap kérdése.  Ja, és a holnapi kajához a lencsét tegnap este beáztattam.

 Puszi”

RÉSZEMRŐL:

Továbbra is útálom a kelkáposztát! A továbbiakban cserélni fogom sima káposztára! grrr… A vacsimat a kutya ette meg, még az étvágyam is elment:(

Marcsi