Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj, osztva
  • 1 közepes lilahagyma (vöröshagyma is jó), vékonyra szeletelve
  • ½ cukkini zöldséghámozóval vékony csíkokra vágva
  • ⅛ tk só
  • frissen őrölt bors
  • 2 marék rukkola
  • 1 nagy paradicsom kockára vágva
  • 50 g feta, morzsolva
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál petrezselyem, durvára vágott
  • 2 nagy tojás a nők számára; 3 nagy tojás a férfiak

Elkészítés:

  1. Vágd apróra a hagymát és dinszteld meg az olajon.
  2. Egy fél cukkinit pucolj meg, majd zöldségpucolóval szeleteld vékony szalagokra.
  3. Egy közepes teflon serpenyőben, melegíts 2 teáskanál olívaolajat közepes melegre lángon, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt lilahagymát. 1 percig főzzük, amíg a hagyma kissé megpuhul.
  4. Add hozzá a cukkini szalagokat, beletesszük a sót és frissen őrölt borsot, és főzzük 2 percig, megforgatjuk időnként, amíg a spárga fő (legyen ropogós, nem puha). az így elkészült spárga keveréket egy közepes keverő tálba tesszük, majd adjuk hozzá a rukkolát, apróra vágott paradicsomot, fetát, citromlét, és a petrezselymet.
  5. Ugyanebben serpenyőben, a maradék meleg olívaolajon közepes lángon törkük fel a tojásokatszórjuk meg frissen őrölt borssal, és alacsony hőmérsékleten süssük meg. Tedd a a spárgasalátát egy tálba, tetejére a sült tojást.

 Értékek: 391 kal/ 24,7g ch 

Részletes adatok az Eat Clean Challenge 1 napi táblázatában található.

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát. 

A táblázathoz a kalóriaguru oldalt használtam.

FIGYELEM! ALACSONY SZÉNHIDRÁT TARTALOM!

160 gr-os diétában teljes kiőrlésű kenyérrel (2 szelet) tudod pótolni a hiányzó CH tartalmat.