Megint sikerült improvizálnom valamit a házi készletből. 

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 400 g csirkemell
  • 3 db tojás
  • 20 g fetasajt
  • 3 ek (6dkg) teljes kiőrlésű liszt (cserélhező zabpehelylisztre)
  • 30 g mozarella

Elkészítés:

  1. Csirkét apróra vágni, minimális oliva olajon a következő fűszerek hozzáadásával ( só, bors, majoranna ,oregano, petrezselyem, fokhagymapor) picit lesütni.
  2. 1dl vizet ráborítani, fedő alatt puhítani (kb. 5 perc)
  3. Hozzáadni a brokkolit, apróra szedve. Addig párolni együtt, amíg az összes víz el nem fő.
  4. Egy jénaiba beleborítjuk, majd rádaraboljuk a fetasajtot. Ezt jól összekeverjük hogy a fetadarabkákból mindenhova jusson.
  5. Egy másik edényben 3 tojást, 1,5 dl tejet és 3 ek teljes kiőrlésű lisztet csomómentesen elkeverünk, a fele mozzarellát is belekeverjük. Ici-pici sót rakhatunk a tojáshoz, bár vigyázzunk, mert a feta elég sós!
  6. Ráöntjük a jénaiba tett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék mozzarellával.
  7. Közepes lángon 20-25 percre sütőbe rakjuk.
  8. Hagyjuk kihülni és kifordítva a tálból, éles késsel szeletelni tudjuk.

Köretnek ajánlott: barnarizs, saláta.

Képernyőfotó 2015-12-06 - 18.20.19

 

*az adatok tájékoztató jellegűek, mindenki a saját számítási elve, hitvallása és felhasznált alapanyagának pontos értékei szerint kalkulálja magának újra az értékeket, vagy kérje dietetikusa tanácsát.

A táblázathoz a kalóriaguru.hu adatbázisa van felhasználva.

Tehát 1 adag 195 Kal/10,4g CH