Tökéletes rágcsa bármikorra. Egy szabály van, tudni kell mikor mennyit lehet enni belőle. A táblázat alatt vannak javaslatok kis és nagyétkezésekre.

Hozzávalók
3 érett (de nem túlérett) avokadó
½ csésze liszt (6dkg)
Só és fekete bors
2 tojás
1 ½ csésze tk zsemlemorzsa (14dkg)
1 evőkanál vaj vagy margarin, olvasztott
½ teáskanál fokhagyma por
½ teáskanál hagyma por
½ teáskanál paprika
½ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vonjuk be a tepsit fóliával, és tegyünk rá egy rácsot. Tegye félre.
Szeleteljük fel az avokádó hosszában – három avokádóból, kapsz 20-22 szeletet.
Készíts elő 3 tálat a panírozáshoz. Az első tálba helyezzük a ½ csésze liszt, és adjunk hozzá egy csipet sót, és néhány őröl fekete bors.
Kiváló a tojásokat a középső tálba felverjük.
Az utolsó tálban össze a panko és az olvasztott vajat, és keverjük össze ujjal. Addjunk hozzá fokhagyma port, vöröshagyma port, paprikát, sót, borsot és keverjük össze.
Forgassunk minden szelet avokádót először a lisztbe, majd a felvert tojásba. Bundázzuk alaposan a fűszeres zsemlemorzsába, és helyezzük a rácsra. Enyhén fújjuk meg sütő olaj spével.
Süssük 20-25 percig, amíg a bunda enyhén megpirul. Hűtsük körülbelül tíz percig, és tálaljuk szabadon válsztott mártással.

Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
½ csésze liszt (6dkg) 38 208
1 ½ csésze tk zsemlemorzsa (14 dkg) 50 332
2 tojás 1,9 152
3 érett (de nem túlérett) avokadó 51,3 965
Összesen (20 db) 141 1657
1 szeletben 7 83

Tízóraira, uzsi: 3 szelet

Ebédre vagy vacsorára: 4 szelet + bulgur köret (20g) v. barna rizs kis házi tartárral

 

Forrás: Baked-in

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Aktuális nyereményjáték részletei a facebook oldalunkon: www.facebook.com/carbonara.hu és a Receptet küldök gomb alatt

Receptet küldök