Olyan egyszerűen meg lehet oldani az ebédet egytál ételekkel, hogy már azt sem tudom mikor ettem levest. Íme egy kis “gyors” folyadék.

Hozzávalók:
50 dkg tisztított alma
1 késhegynyi őrölt fahéj
3 szem szegfűszeg
fél citrom reszelt héja
1 pohár tejföl
1 evőkanál nyírfacukor

Elkészítés:
Az almát egyforma kockára vágjuk. 1 liter vízben a fahéjat, a szegfűszeget és a fél citrom reszelt héját rövid ideig főzzük, majd átszűrjük. Az átszűrt léhez hozzáadjuk a nyírfacukrot, a kockára vágott almát, és puhára főzzük. Az alma egynegyed részét átpasszírozzuk. A tejfölt felverjük, és az almapéppel könnyedén hozzákeverjük a megízesített léhez. A levest hűlni hagyjuk, majd csészékbe rakjuk, és hidegen adjuk asztalra.

Hozzávalók: Szénhidrát: Kalória:
50 dkg tisztított alma 69 260
1 pohár tejföl 5,1 198
1 evőkanál nyírfacukor 25 60
Összesen (5 tányér) 99 518
1 tányérban 19,8 103,6

 

Receptet küldök

Nyerj egy fitness trikót egy receptért cserébe!

Minden hónap első hétvégéjén egy Frenetic márkájú fitness trikót ajándékozunk egy szerencsés receptbeküldőnek. Csak azok nyerhetnek, akiknek a receptjei megfelelnek az alapelveinknek. Nincs drága alapanyag, tartalmaz megfelelő mennyiségű szénhidrátot és beilleszthető egy 150-180 grammos CH diétába. Beküldési határidő minden hónap utolsó napja.

Receptet küldök