Ki ne hallott volna már Németh Dorottyáról, a kétszeres világbajnok és az össze se tudom számolni hányszoros milyen bajnok fitness istennőről?! Naugye! Mindneki. 

Két világbajnoki cím között azért sikerült megdöntenie saját súlyrekordját. És nem azért nagy király mert lefogyta amit felszedett magára, hanem csak úgy elegánsan megnyert még egy világbajnokságot! Mindenki ismeri a történetét, rengeteg interjút olvashatsz és nézhetsz róla.

Mindig ugyanazok a kérdések. Hogyan híztál el? Hogyan fogytál le? Mit ettél? Nehéz volt? Mi motivált? Fogsz e még versenyezni? ..balbla blaaa.. már bocsánat.

De senki nem tudja, hogy ki is Ő valójában, csak azok akik vele együtt küzdenek meg minden deka izomért, vagy épp minden deka testzsír ellen.

Életem legnagyobb karácsonyi ajándéka volt amikor megnyertem egy féléves bérletet a MyBodyba. Emlékszem, ott ültem a családi karácsonyozás közben és vártam karácsonykor a nagy eredményhirdetést. És egyszercsak jött az üzenet.

Na akkor még nem tudtam, hogy mi vár rám. Álmodni sem mertem róla, hogy valaha én együtt edzek a Zatyauristennővel. Furi volt! Mintha sose telt volna el a téliszünet vagy mi. Januárban 5-én kezdődött az élet akkor tudtam időpontot egyeztetni. Nem vagyok egy pesszimista alkat, de végig attól féltem, hogy majd biztos olyan időpontot kapok, amit nem tudok a munkámmal összeegyzetetni, vagy én leszek a fél éves ingyen kolonc. De már az időpont egyeztetésnél úgy éreztem, hülye vagyok. Egy mérhetetlenül kedves vidám hang volt aki felvette. (Máig gyanítom, hogy a Dóri volt) Mondtam, hogy “szeretnék időpontot egyeztetni”, majd mondta, hogy “nekem mikor jó?” – Jahh hogy én még válogathatok is?! Megeggyeztünk és elkezdtem járni nagy izgalommal a MyBodyba. Na nézzük mit kaptam tavaly karácsonyra egy olyan embertől aki nem is ismert, akit nem is ismertem addig. Ilyen amikor egy karácsony fél évig is eltart.

Akkor ezt az ajcsit most kicsomagolom. Nézzük mik voltak a csomagban a heti háromszori személyi edzés és az étrend mellett.

HIT, HITELESSÉG, BIZALOM

Az állapot felmérésem és az első hónapot Zsófival toltam. Őrületes pörgés volt a Mybodyba. Néha felcsillant a szemem amikor megláttama Dórit, ettől hogy Ő ott volt nap mint nap a teremben, olyan hitelessé vált minden. Elhittem, hogy ebből a testből lehet még valamit kihozni, hisz ő is lefogyott, megcsinálta. Létezik, nem photoshop és már nem is csak egy internetes cikk. Ott van hús vér ember.  Zsófival megbeszéltünk minden nyavajámat, majd közösen kidolgoztuk a kis speciális étrendemet. Ez vár mindenkire itt. Nem ám felpakolnak egy gépre és csináld! Szépen megnézték mi a max. és abból építik fel az edzésedet. Zseniális! Mindenkinek van kis kartonja mint a dokinál és ha véletlen a te edződ nincs akkor ha másik edző tart edzést észre sem veszed a különbséget. Zseniális csapat. Azonnal elnyerték a bizalmam!

HIHETETLEN FEJLŐDÉS, HATÁROK FESZEGETÉSE

Eltelt 1-1,5 hónap és átkerültem a Dórihoz. Azóta foggalkörömmel ragaszkodom hozzá. :) Bár amilyen elfoglalt celeb lett, néha le vagyok passzolva Ádihoz, vagy a Tibihez, vagy a Tomikához, vagy a Virághoz. Mind ugyanolyan gyilkos!

Amikor heti 3x 1,5-2 órát eltöltesz valakivel, egy kis idő múlva már kicsit ismered. Mert szerencsére a Dóri sem az az edző aki annyit mond, hogy 4×12 tricepsz 6-ossal, 4×10 bicepsz 6-ossal. Az én pofámat meg leragasztani sem lehetne. Megismered, ő is téged. Látja mikor van szar napod, és most épp arra van szükséged, hogy kifingasson és eszedbe se jusson mi bajod van, vagy arra, hogy gyere b*szki igyunk meg egy limit, vagy menj haza pihend ki magad.

en1Az utóbbi fél évben nem volt olyan nap amikor ne lett volna izomlázam, nem kíméltek! Egy idő után tényleg megszokod, és tényleg a barátod lesz a fájdalom, mert ha nincs, úgy érzed nem csináltál valamit jól. Cserébe szinte hetek alatt elkezdett a háj a hasamon kockába rendeződni. Majd észrevettem, hogy nekem is van derekam, pedig erről lemondtam, azt hittem genetikailag ilyen gnóm vagyok. Majd észrevettem, ha elég nagy terpeszbe állok a combom sem ér össze és hogy kezd a tuskóból láb forma lenni. A hasamon a változással nem tudtam betelni. Na és a kerek fenekem?!… Vállam nőtt. Alakom, formám lett. Megvettem életem első farmer shortját. Kész lett az idei beachbody! Az enyém ilyen na! Azok a striák és csíkok és a logó has azok egyenlőre maradnak velem, még dolgunk van!

Többször pánikoltam, mert a rohadt mérleg nem mutatott semmit, Wess és Dóri csinált új étrendet, és a rohadt unalmas csirke helyett volt avocado halacska mandula áfonya miegymás. Na akkor mondtam, ha valaki szenved a diétátol , kérjen csak innen egy étrendet. Tényleg élvezet volt enni. Bevezettük a cheat kajákat. Mert én nem nagyon mertem csalogatni. Meg-megindult a fogyás is kilóban is. Bár a felszedett izom mennyiséget az istennek nem akartam megérteni miért nehezebb. A mérleggel mái napig veszekszem. A centik minden hónapban egyre kevesebbet mutattak. A félév alatt körbe has derés és csípőtájékon 8-8 cm-k mentek le. Ez bámulatos volt még nekem is.

8cm

ERŐNLÉT , ÖNBIZALOM, ÁLLÓKÉPESSÉG

Imádtam, minden egyes edzést! Dóri minden egyes alkalommal feszegette a határaimat. Minden nap kiderült, hogy bírok én többet, jobban , szebben tejlesíteni. Így lett az a tricepsz gyakorlat is amiből egyet sem bírtam megcsinálni rendesen az állapotfelmérésen januárban, meg a csimpaszkodós láblendítős hasazás, meg a pár másodpercből 2 perces plankingek, macifekvőtámasz és hasonlók. És ez csak a termen belül. De mindeközben egy olyan állóképességem lett, hogy letekertem 1 nap (tizenpár óra) alatt a Balatont. (206km)

Ahogy egyre jobban éreztem az erőt és energiát amit Dóri a kezembe adott, egyre jobban azt éreztem, hogy semmi sem lehetetlen. Hogy én egy kibeba*ott Wonder Woman vagyok! Na kell ennél nagyobb kari ajcsi? …Persze amúgy tényleg az vagyok!

Tomika egyemmeg egyszer beállította a futógépet futásra. Mondtam neki, hogy 25 éve nem futottam, és hogy a középiskolába miután befulladtam a cooper teszten felmentést kaptam..de nem hatotta meg. Azóta, hogy rájöttem, hogy tudok futni, elkezdtem futkározni. Jelenleg félmaratonra készülök, és elég nagy valószínűséggel megcsinálom szeptemberben.

ÚJ ÁLMOK

Ezt az állóképességet egyedül nem tudtam volna összehozni. Még megálmodni sem, hiszen nekem amikor mindent elkezdtem a 82 kiló volt a cél, és fingom nem volt hogy mi jön ezután. Nem gondoltam, hogy lehet nekem vállam, meg formám, de mivel láttam magam mellett átalakulni az embereket elhittem, hogy ez működhet.

Legnagyobb elismerésem a kis versenyzők felé van. Szinte akkor kezdték a versenyfelkészülést mint amikor én kezdtem a MyBodyba. Zseniális volt látni, ahogy hétről hétre hónapról hónapra fejlődnek. Ekkor láttam meg hogy mire képes egy test és az akarat.

ÚJ BARÁTOK

Ez az a hely ahova egy idő után, mintha hazamennél a melóból. És vár a kis mybody család:) Egymás küzdését látva, néha egymást biztatva toltuk le az edzéseket. Vagy amikor elgurul a gyógyszer ugrálva táncolunk a zenére 2 gyakorlat között.

Úgy megszerettem őket, hogy teljes szívvel mentem el szurkolni a székesfehérvári magyar WBPF bajnokságra és torkomszakadtából üvöltve szurkoltam nekik végig amíg színpadon voltak. Dóri 2 kézzel irányítgatta őhet , hasat be mellet ki, húzd a hátad, nem jó , még egyszer… Pacsmagoltuk őket a barnítóval, és csodáltam, a nutellás rizsüket, miközben én nyomtam a tilápiámat a kis dobozból.

Ezek az emberek csodállatra méltó ufók! És csodállatra méltó csapat! Együtt örülnek, együtt sírnak.

És ők csak a versenyzők. De nem meséltem még a Fanniról, a Mészáros Móniról, akik a recepción tartják a frontot, és fingom sincs hogy csinálják, hogy este 9-kor is kedvesek.

De hogy az öltözőbe is születnek barátságok. Most aztán semmi rosszra nem kell gondolni! Mintha egy válogatott angyalosztag lenne aki a terembe jár. Nyomon követika fejlődésem, biztatnak. És igen még ha nem is ugyanazon az edzésen veszünk részt ,meg- meg iszunk egy fehérje turmixot, (na jó … nem vagyok szent, néha egy-egy fröcsikét is:))

Ez a kis csapat akiktől szülinapomra kaptam egy gigaméretű előtte-utánna képet magamról, amit persze el sem hozhatok a MyBodyból, mert megtisztelnek azzal, hogy kirakják :)

baratok
Ez az a csapat amit a Dóri mint egy tyúkanyó összetart, terelget, közös programokat szerveznek. Valahogy beszippantottak. Imádom őket.

ÖNZETLENSÉG, SZERETET

Ki ne szeretné, hogy a szülinapja egy hétig tartson? Ki ne szeretné, hogy egy karácsony fél évig tatrson?! És ki hiszi el, hogy ez a karácsony még mindig tart? Bizony! Ugyan lesérültem egy hónapra, de visszavár a Zatyauristennő. Meghosszabbította a nyereményem! A KARÁCSONYNAK NINCS VÉGE! 

Meddig? Amíg a célt el nem érjük. De mondom milyen célt?! Tűzz ki egy célt! Mi a cél Macika?

Napok óta álmodom. Azt álmodtam, hogy 65 kiló leszek. És akkor tuti fogok egy WW jelet tetováltatni a tarkómra! Ez 10 kiló fogyás még. Jó sokáig szórakoztatom még a csipetcsapatot:) Azt álmodtam, hogy megcsinálom a Wizzair félmaratont, azt is álmodtam, hogy jövőre megcsinálom a fél IronMant. Ehhez olyan erőnlét kell amit egyedül nem tudok végig csinálni. Biztos soha nem csinálnék békaugrálást, vagy indián szökdelést váltó gyakorlatnak. Pedig ezek az intervall edzéseknek köszönhetek ám nagyon sokmindent. És hogy egyedül összerakni egy olyan értendet, ami nem üti szét a cukrom, de  ad elég energiát a heti 3 edzéshez és a tizenkilóméter futáshoz, na ez se menne egyedül.

Új álmokat kaptam, és olyan lehetőséget, és mindehez a legjobb szakembertől segítséget, amit mái napig nem tudom hogyan köszönhetnék meg.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN A KARIAJCSIT DÓRI!

cheat copy